Mededelingen

 1. Eenmaal goud en driemaal zilver

  Het pencak silat trainingsseizoen is goed van start gegaan voor Manyang Den Helder. De leden van de Helderse club hebben zaterdag 30 september één keer goud en drie keer zilver behaald tijdens het Open Nederlandse Kampioenschappen Pencak Silat in Diemen.

 2. Manyang in de prijzen op open Nederlandse Kampioenschappen

  Zaterdag 19 november boekte Manyang Den Helder succes in Leeuwarden. De laatste open Nederlandse kampioenschap pencak silat van 2022 werd afgesloten met tweemaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons.

 3. Eerste buiten training

  Een beetje regenachtig maar dat mocht de pret niet deren.

 4. Challenge #6: Het Paard vs. de Aap

  Standvastigheid en behendigheid, daar draait het om in deze challenge. Wie wint er: Het paard of de aap? Of wordt het misschien gelijkspel?

 5. Challenge #5: De Vliegende Wesp

  We mogen weer wat meer naar buiten! Zoek daarom de ruimte op met de volgende challenge: De vliegende wesp! Je houdt natuurlijk wel anderhalve meter afstand van anderen, maar dat gaat vanzelf met deze challenge.

 6. Challenge #4: De Rollende Tijger

  Vandaag hebben we een wat meer technische challenge die ook je conditie en coördinatievermogen aanspreekt! De Rollende Tijger is niet voor de poes (of toch wel?)

 7. Challenge #3: De waterdrager

  De derde challenge om thuis lekker te blijven trainen en oefenen gaat om beheersing (en een beetje “fun”). Ideaal voor als het zonnetje weer gaat schijnen.

 8. Challenge #2: Water voor het paard

  Dit keer hebben we een kracht challenge voor je: Water voor het paard. Of beter nog: Geen water voor het paard. Check snel hoe dit moet en noteer je beste tijd!

 9. Challenge #1: Pasang Pop-up

  Het is in deze tijden extra belangrijk om te blijven bewegen. Naast de live lessen op afstand hebben we daarom korte uitdagingen voor je gemaakt. De eerste is: Pasang Pop-up. Ga jij samen met mas Richard de uitdaging aan?

 10. Manyang in de Bush van Burgers’ Zoo

  Dit jaar is het tienjarig jubileum van de Pasar Malam in de Bush van Burgers’ Zoo en de Manyang is er weer bij! Kom zaterdag 4 januari naar het park in Arnhem en bekijk ons optreden!

 11. Workshop Pencak Silat door twee meesters uit Indonesië

  Uniek! Doe zaterdag 2 november mee met de pencak silat workshop gegeven door twee vrouwelijke pencak silat meesters uit Indonesië. Leer de beste en mooiste technieken direct van de bron, maar dan gewoon in Krommenie!

 12. Twee pasar optredens in juni

  In de maand juni treden wij op tijdens twee pasars! Zaterdag 1 juni geven de Manyang kids een demonstratie in Bussum en zaterdag 8 juni is het demoteam te zien in Beverwijk.

 13. Ninja Nanny poster

  Leer vechten als Ninja Nanny

  Hoe word je een pesilat? Leer net als ‘Ninja Nanny’ Farah en scholier Hunter de verdedigingskunst Pencak Silat. Bij vereniging Manyang train je zoals Hunter de tijger, kraanvogel, ‘kuda kuda’ en natuurlijk de wesp.

 14. Pasar Colours Festival op de Huishoudbeurs 2019

  Pencak Silat op de Huishoudbeurs

  Ook dit jaar staat de Manyang op de Huishoudbeurs! In Hal 10 van de RAI Amsterdam vindt de Pasar Colours Festival plaatst. Zondag 24 februari geven wij twee optredens pencak silat! Kom ook!

 15. Optreden en workshop in Burgers Zoo Arnhem

  Indonesische temperaturen in de kerstvakantie? Het kan in Burgers’ Zoo! Zaterdag 29 en zondag 30 december geven wij een demonstratie pencak silat en workshops kendang/gendang tijdens de Pasar Malam in de tropische Bush van Burgers’ Zoo. Kom gezellig kijken of meedoen!

 16. Optreden tijdens vakantiebeurs Noord-Holland

  Zondag 4 november treden wij weer op tijdens de vakantiebeurs Noord-Holland in Heerhugowaard! Om 11 uur kun je ons zien op de beursvloer om zo in de stemming te komen voor een vakantie naar Indonesië.

 17. Tot 27 augustus!

  Vakantie fotootje Heerhugowaard.

 18. Famke en Anthony tonen trots hun welverdiende diploma en band

  Tweemaal gele band in Den Helder

  Twee Helderse pesilats sloten het trainingsseizoen vandaag af met hun allereerste examen. Famke en Anthony zijn beiden geslaagd voor hun gele band! Gefeliciteerd, jullie hebben er hard voor getraind en het echt top gedaan tijdens het examen!

 19. Dankwoord van onze Guru voor het Manyang feest

  Onze Guru wil via deze weg iedereen nogmaals bedanken voor het Manyang feest van 7 april 2018. Bekijk ook de vele foto’s die zijn gemaakt!

 20. In memoriam: Guru Besar Dr. Andre

  Geschokt en met pijn in ons hart hebben wij vernomen dat Guru Besar Dr. Andre Knust Graichen is overleden. Zijn broer Dr Hans heeft dit in de ochtend van 11 april aan ons medegedeeld.

 21. Manyang bestaat 40 jaar

  De Manyang vereniging bestaat dit jaar 40 jaar! 5 April om precies te zijn, tegelijk met de verjaardag van onze Guru. Dit vieren we graag met jou op zaterdag 7 april!

 22. Manyang op de Huishoudbeurs

  Op de Huishoudbeurs vindt in Hal 7 van de RAI Amsterdam de Pasar Colours Festival plaatst. Zondag 25 februari geven wij daar twee optredens pencak silat! Kom ook!

 23. Seminar Pencak Silat USA op 18 maart

  Seminar vijf Guru’s uit de USA

  Het komt niet vaak voor dat er 5 guru’s vanuit Amerika naar Nederland komen om onder leiding van Bapak Guru Besar Dr. Andre Knust Graichen verschillende workshops te komen geven.

 24. Winter Pasar Burgers' Zoo Arnhem

  Pencak silat optreden en workshop Burgers Zoo Arnhem

  In de kerstvakantie kunnen we rekenen op tropische temperaturen! Zaterdag 23 december 2017 en donderdag 4 januari 2018 geven wij een demonstratie pencak silat tijdens de Winter Pasar in de altijd warme Bush van Burgers’ Zoo. Zaterdag geven wij ook een workshop pencak silat en gendang muziek!

 25. Nazomerspektakel Floor Schermerhorn

  Demo Nazomerspektakel Schermerhorn

  Tijdens het Nazomerspektakel in Schermerhorn geeft Manyang zondag 10 september twee demonstraties pencak silat. Om 13.30 en 15 uur treden wij op! Een mooi begin van het trainingsseizoen.

 26. Geslaagd in Purmerend

  Zaterdag 15 juli waren de examens bij Manyang Purmerend voor Geel, Oranje en Groen. Na weken bloed, zweet en tranen trainen, was er uiteindelijk op het randje van de vakantieperiode voor iedereen een goed eindresultaat.

 27. Examen bij Manyang Heerhugowaard

  Geslaagd in Heerhugowaard

  Dinsdag 11 juli was een spannende dag: examens! Hard getraind, slecht geslapen en heel veel spierpijn, en dan komt er ook nog een andere Mas meekijken. De resultaten mogen er zijn!

 28. Deelnemers van Manyang tijdens het Seni festival Satria Muda

  Seni festival Satria Muda

  Zondag 2 juli hebben we een mooie dag gehad op het Seni Festival bij Satria Muda in Hoofddorp! Bedankt voor de leuke dag iedereen en de mooie optredens van diverse Pencak Silat stijlen en Indonesische dansen.

 29. Poster Indelftnesia 2017

  Optreden Indelftnesia

  Zaterdag 25 februari geven wij een demonstratie pencak silat tijdens Indelftnesia. Het grootste Indonesisch festival van Delft. Kom je ook? De entree is gratis.

 30. v.l.n.r. Mas Timo, Minouche, Guru C.D. Kessing en Mas Rick

  Zwarte banders in Purmerend

  Zaterdag 4 februari zijn mas Timo en mas Rick geslaagd voor hun zwarte band! Minouche heeft haar bruine band verdiend om haar inzet en tanding-prestaties, met in het bijzonder natuurlijk haar resultaten op het afgelopen WK op Bali.

 31. Manyang Den Helder tijdens de open dag van Bodyfit

  Weerbaarheidstraining in Den Helder

  Namens ‘Freaky People’ geeft Pencak Silat Manyang vanaf 1 februari weerbaarheidstrainingen in Den Helder. Op de trainingslocatie in Bodyfit (Quelderduijn) kunnen jongeren zes woensdagen terecht voor deze cursus.

 32. Manyang op Winter Pasar in Burgers’ Zoo

  Gun jezelf tijdens de kerstvakantie even een momentje Indonesië! In het tropisch regenwoud van Burgers’ Zoo is de jaarlijkse Winter Pasar Malam. Op vrijdag 30 december verzorgen wij daar drie optredens. Zien we je daar?

 33. Minouche wint haar partij tegen Thailand met een technical knock-out

  Brons voor Minouche op WK Bali

  Minouche van der Hoeven heeft haar podiumplaats behaald op het wereldkampioenschap te Bali, Indonesië. Ze ging er met het brons vandoor in de categorie ’tanding’. Van harte gefeliciteerd Minouche!

 34. Minouche opweg naar WK op Bali

  Onze Minouche vertegenwoordigt in december Nederland op het WK op Bali. Ze is zich hard aan het voorbereiden om in de tanding-categorie bij de dames een podiumplaats te bemachtigen. Minouche vertelt alles over haar weg naar Bali.

 35. Manyang Den Helder in de prijzen bij full-contact pencak silat

  Tweemaal goud, eenmaal zilver en driemaal brons voor Manyang Den Helder afgelopen zaterdag – 29 oktober – tijdens het Open Nederlandse kampioenschap pencak silat in de full-contact categorie “tanding” te Krommenie.

 36. Pencak Silat trainen in Indonesië (deel 3)

  Dit derde deel van mijn trainingsreis in 2007 gaat naar “Het eiland der goden” Bali, waar dit jaar (2016) ook het wereldkampioenschap is. Het eiland is – zoals de andere eilanden van het archipel – rijk aan natuurlijk schoon en cultuur, maar heeft voor mij persoonlijk nog een extra aantrekkingskracht. Het voelt inmiddels als een tweede thuis.

 37. Open tanding kampioenschap

  Zaterdag 29 oktober houden wij samen met de NPSF een open tanding kampioenschap in Krommenie. Dit is alweer het vierde NPSF toernooi en het belooft weer een sportieve dag te worden met pesilats uit heel het land.

 38. Pencak silat trainen in Indonesië (deel 2)

  Trainen in Indonesië is iets waar veel pesilats van dromen en wat een aantal ook doet! In deel 1 schreef ik over trainen in de Padepokan Pencak Silat in Jakarta. In dit deel gaat de reis verder door Java en nemen we een kijkje bij de Pamur, laat kang Cecep zijn geboorteplaats zien en reist hij een stuk met ons mee.

 39. Pencak silat trainen in Indonesië (deel 1)

  In deel 1 van dit artikel vertelt mas Richard over zijn eerste reis naar Indonesië waar hij in de Padepokan Pencak Silat in Jakarta de Jurus Tunggal leert van pak Rifai, mede-grondlegger van deze loop.

 40. Pasar Patria in Bussum

  Zaterdag 11 juni is de jaarlijkse Pasar Patria. Op deze pasar geven wij om 13 uur een demonstratie! Zien we jullie daar? De entree is gratis.

 41. Kinsey in harimau

  Kinsey toont Manyang in fotoshoot

  Pencak silat Manyang doet het goed voor de camera. Kinsey en fotograaf Stanley van der Hoeven laten de Manyang in ieder geval mooi uitkomen op de gevoelige plaat. Bekijk hier het resultaat.

 42. Seminar pentjak silat uit de USA

  Op zaterdag 23 april wordt er op de Manyang school in Krommenie een seminar gegeven door Guru Hans Knust Graichen van de stijl “Permainan Serak”. Guru Knust Graichen komt op bezoek bij de Manyang vanuit Los Angeles, Amerika.

 43. Nederlandse Pencak Silat Federatie

  Pencak Silat Manyang heeft zich met een aantal afdelingen aangesloten bij de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). Dat betekent dat Manyang-leden nu ook mee kunnen doen aan wedstrijden en evenementen van de NPSF!

 44. Manyang Den Helder is verhuisd

  Na bijna veertienjaar trainen aan de Pastoor Koopmanweg, verhuizen wij vanaf 2 april naar een nieuwe trainingsruimte in Quelderduijn. We beginnen ook een half uur eerder.

 45. Video demo Krommenie

  Vorige week hebben we een geslaagde demonstratie-dag gehad in Krommenie. De vader van Tymo heeft hier een filmpje van gemaakt. Bekijk de demo hier!

 46. Anna laat Willie Wartaal Manyang zien

  Onlangs was Willie Wartaal op bezoek bij Anna Hettema Krieger. Anna liet hem pencak silat zien bij Manyang Krommenie. De uitzending is zondag 11 oktober om 09.35 uur op Z@PP/NPO3. Mis het niet!

 47. OneSilat: MMA meets pencak silat

  April dit jaar werd iets ongekend aangekondigd in de silat-wereld: vechten voor prijzengeld. Groots en commercieel opgezet in een nieuw format en andere regels om de pencak silat wereldwijd een nieuwe impuls te geven.

 48. Geslaagd voor hoge band examen

  In Krommenie werd zaterdag 27 juni het hoge banden examen afgenomen. Onze Guru besar nam het examen af met als getuige Guru besar Van der Geugten van de Perisai Diri Senam.

 49. Van verlegen meisje naar BOA

  Rebecca kwam als tienjarig meisje samen met haar ouders en broertje Donny naar de sportschool in Krommenie. Niet voor Rebecca maar voor Donny. Inmiddels is Rebecca negentien jaar en nog steeds deel van de Manyang-familie.

 50. Minouche onze tanding heldin

  Minouche van der Hoeven is de rijzende ster van het moment binnen het Manyang tanding team. En dat is de Nederlandse Pencak Silat Bond ook opgevallen. Minouche mag daarom deelnemen aan de centrale tanding training. Daarmee maakt ze kans om in de kernploeg van Nederland te komen.

 51. 10 cent uit Nederlands-Indië

  Second Generation

  Fotograaf Jochem Sanders en Fleur Lamers zijn op zoek naar mensen voor hun project Second Generation: Een serie fotografische portretten van mensen wier ouders de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië hebben meegemaakt.

 52. Kang Cecep Arif Rahman bij Manyang

  Top-pesilat en filmster kang Cecep Arif Rahman sloot zondag 30 november zijn tour door Nederland af met een indrukwekkende gastles voor Manyang-leden. Vanuit Den Helder, Dordrecht, Heerhugowaard, Krommenie, Purmerend en zelfs België genoten we van het hoge niveau van kang Cecep die zijn passie voor pencak silat met alle liefde deelde.

 53. Trainen met filmster kang Cecep

  Zondag 30 november komt kang Cecep Arif Rahman uit Indonesië een gastles geven, speciaal voor Manyang-leden. Een unieke kans om les te krijgen van een internationale top-pesilat én filmster.

 54. Ceremonie mas Charles

  Zaterdag 20 september hebben we mas Charles herdacht samen met zijn kinderen, kleinkinderen en vrienden. De foto van mas Charles stond in ons midden en live muziek sierde de ruimte van Krommenie. Het was een mooi, emotioneel samenzijn.

 55. Herdenking mas Charles in Lelystad

  Gisterenavond waren we naar de herinneringsbijeenkomst van mas Charles in het natuurpark te Lelystad. Een soort Twikse waar we in de open lucht werden ontvangen met een koffietafel.

 56. Ter nagedachtenis aan mas Charles

  Vrijdag 18 juli ontvingen wij het treurig nieuws dat mas Charles 17 juli aan boord was van het neergestorte vliegtuig MH17 van Malasia Airlines. Ter nagedachtenis aan mas Charles publiceren we het artikel dat hij schreef voor de rubriek “Geprikt”.

 57. Interview met Kinsey in Indisch 3.0

  Onze Kinsey is geïnterviewd voor de website Indisch 3.0, het platform en magazine voor de derde generatie Indische in Nederland en ieder ander met een speciale band met Indonesië.

 58. De zusjes Mexx (links) en Jess: Bekende Manyangers

  Bekende Manyangers

  De zusjes Nachbar vertellen graag over hun ervaringen in tv-land. Mexx Ik vond het erg leuk om in een film te spelen. We hebben allemaal spannende dingen gedaan, zoals de scène in het bootje en rennen door een brandnetelveld! En…

 59. Mas Edwin aan het acteren, dat vond hij errug leuk… toch?

  Manyang in Puberruil

  Jess Nachbar, een leerling uit Krommenie, heeft zich opgegeven voor het programma Puberruil Z@PP. Woensdag 15 en donderdag 16 september waren de ruildagen. En dus werd Jess bij de training verruild voor Esmee!

 60. Vechten voor meiden

  Vechten voor meiden

  In de sporthal Sportlaan Den Helder vochten 31 mei 2009 ruim 190 pesilats uit Nederland en België voor meiden in Indonesië. Er werd € 2000,- opgehaald voor de campagne Because I’m a Girl van Plan Nederland. Wethouder Linda Rose Smit van Den Helder nam als vrijwilliger van Plan de cheque in ontvangst.