Open tanding kampioenschap

Zaterdag 29 oktober houden wij samen met de NPSF een open tanding kampioenschap in Krommenie. Dit is alweer het vierde NPSF toernooi en het belooft weer een sportieve dag te worden met pesilats uit heel het land.

Let op! Dit evenement is voorbij

Klik op de afbeelding voor de volledige flyer

Doe mee!

Op alle scholen zijn we al weer hard aan het trainen en we werken vooral toe naar de tanding-wedstrijd in Krommenie! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt op een rij! Neem contact op met je mas of ibu als je vragen hebt of als je je wilt inschrijven. Inschrijven kan tot 14 oktober!

Datum:
Zaterdag 29 oktober

Tijd:
Van 10 tot 17 uur

Locatie:

Deelnamekosten:
Jeugd/Junioren (t/m 17 jaar) € 10,-
Senioren (vanaf 18 jaar) € 15,-

Niet NPSF-scholen betalen € 5,- extra

Entree:
Vanaf 10 jaar € 5,-

Benodigdheden:
Voor tanding-wedstijden heb je zelf wat bescherming nodig: Vanaf 14 jaar is dat (voor heren) enkel een kruisbescherming (tok), voor jeugd tot 14 jaar geldt naast de tok ook scheen- wreefbeschermers (kausmodel) en handbescherming “stoffen vuistjes”. Soms geldt dit tot 18 jaar (als beide spelers dit wensen). Het is aan te bevelen om dit zelf aan te schaffen, zodat je dit niet van iemand hoeft te lenen tijdens de wedstrijd. Zeker de tok. Ook voor de trainingen is het fijn om deze spullen te hebben.

Een pantser (bodyprotector) krijg je om als je de mat op moet en hoef je natuurlijk niet zelf aan te schaffen. Een bitje (mondbescherming) is niet per se nodig aangezien we niet op het hoofd mogen aanvallen. Sommigen kiezen er evengoed voor, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Op het bitje na, kun je de bescherming bij ons bestellen. Vraag he mas of ibu voor meer informatie.

Verder is een jasje verplicht. Heb je dit niet en wil je het nog niet aanschaffen, dan moet je ervoor zorgen dat je het van iemand kan lenen. We hebben een aantal jasjes beschikbaar, maar het is handig als je het zelf ook regelt.

Over de wedstrijden:
Onze vereniging “Manyang” uit Krommenie organiseert het toernooi samen met de jonge, maar inmiddels grootste pencak silat bond NPSF. De NPSF is erkend door de wereldbond PERSILAT en in Nederland aangesloten bij de NFK/NKS. De NKS is een geassocieerd lid van het NOC*NSF. Dat zijn een aantal mooie afkortingen, maar betekent voor jou dat je tegen deelnemers van verschillende stijlen uit heel Nederland strijdt. Dat is toch mooi? Heb je zelf weinig tot geen wedstrijdervaring, onthoud dan dat meedoen de enige manier is om echt tanding-ervaring op te doen!

Lees meer over de pencak silat-wedstrijdvormen.

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…