Herdenking mas Charles in Lelystad

Gisterenavond waren we naar de herinneringsbijeenkomst van mas Charles in het natuurpark te Lelystad. Een soort Twikse waar we in de open lucht werden ontvangen met een koffietafel.

Wat ik je nog wilde zeggen

Er stonden statafels met schrijfkaartjes “Wat ik je nog wilde zeggen ……” Er stond een partytent met een vijftal foto’s van mas Charles en om een plek om kaarsje aan te steken. Tegen een heuvel werden de meegebrachte zonnebloemen neergelegd. Achter deze heuvel namen we uiteindelijk plaats voor de herdenking. De ruim 150 mensen luisteren naar opgenomen gitaarmuziek, deels van mas Charles.

De eerste spreker was de burgemeester gevolgd door een verhaal namens de kinderen. De derde spreker was een dominee van de Molukse gemeenschap. Hierbij werd een lied gezonden door een deel van de aanwezigen.

Tot slot werd ons door de spreker van Dela verteld dat mas Charles op 10 juni bij hen is geweest om zijn polis eens door te nemen. Hij wilde bij zijn begrafenis in ieder geval voldoende cake voor alle belangstellenden. Hierna werden alle eerder ingevulde kaartjes tijdens het laatste muziekstuk in een vuurkorf verbrand, gevolgd door cake met koffie.

Wij (Guru, Rick, Timo, René) vonden het een mooie dienst en waren blij dat we er geweest zijn.

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…