Van verlegen meisje naar BOA

Rebecca kwam als tienjarig meisje samen met haar ouders en broertje Donny naar de sportschool in Krommenie. Niet voor Rebecca maar voor Donny. Inmiddels is Rebecca negentien jaar en nog steeds deel van de Manyang-familie.

Rebecca  een verlegen meisje twijfelde of ze mee wilde doen toen ze werd gevraagd om mee te trainen. Ja en vanaf dat moment is Rebecca gestoken en nog steeds fanatiek aan het trainen, mee doen aan demo’s en lesgeven. Rebecca wilde zichzelf kunnen verdedigen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Gaande weg zag Rebecca dat Pencak veel meer inhoud heeft, ze wilde alle aspecten leren. Ze wilde meer kleuren halen, deed mee aan demo’s, tanding, deed mee aan wapentraining en wilde opgeleid worden om les te geven. Rebecca wilt een voorbeeld zijn voor de leerlingen.

Buitengewoon opsporingsambtenaar

Rebecca is geslaagd voor haar opleiding en heeft een vaste baan als BOA bij handhaving waar ze erg blij mee is en met veel plezier werkt.

Door haar werk kan ze wat minder vaak trainen dan ze wilt, maar zodra ze kan is Rebecca te vinden in de sportschool. Rebecca wilt ook heel graag haar zwarte band halen, met de tijd meer aan wedstrijden mee doen en lesgeven. Zowel junioren als senioren vindt ze leuk om les te geven.

Kaylee met haar grote voorbeeld RebeccaEen groot voorbeeld

Een grote voorbeeld is Rebecca voor leerling Kaylee, zij traint zo vaak haar mama of papa haar naar krommenie kunnen brengen. Ook Kaylee vindt wedstrijdtraining leuk en wilt ook later ook BOA worden net als Rebecca, maar dan te paard.

Manyang Hehl

Donny zit ook nog steeds op Pencak en traint meer voor tanding, sinds een jaar traint ook hun jongste broertje Randy mee, Randy vindt alles leuk en doet niet onder voor zijn broer en zus. Wat zou het mooi zijn om in de toekomst een eigen Pencak Silat Manyang school te openen.

“Pencak Silat Manyang Hehl”

Rebecca dank je wel voor dit interview, je bent een goed voorbeeld en ik ben trots op jou.

door Ibu Jolanda

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…