Eenmaal goud en driemaal zilver

Het pencak silat trainingsseizoen is goed van start gegaan voor Manyang Den Helder. De leden van de Helderse club hebben zaterdag 30 september één keer goud en drie keer zilver behaald tijdens het Open Nederlandse Kampioenschappen Pencak Silat in Diemen.

Op weg naar de Olympische spelen

De tienjarige Thanida Colli deed mee in de categorie Tunggal. Dit is de internationale officiële solo-wedstrijdcategorie waarin je een vast aantal vechttechnieken laat zien. Haar optreden was goed voor een gouden medaille. Thanida heeft haar ogen gericht op de Olympische Spelen, waar Pencak Silat in de toekomst aan hoopt deel te nemen. Met tweemaal goud in 2022 en nu al driemaal goud in 2023 is ze aardig op weg.

Tanding

De drie zilveren medailles zijn behaald in de categorie Tanding. Bij het onderdeel Tanding strijden twee spelers tegen elkaar in partijen van 2×2 minuten voor jeugd en junioren en 3×2 minuten voor volwassenen. De zevenjarige Chonnawi Colli speelde voor het eerst mee en ging naar huis met zilver. De dertienjarige en tweevoudig Nederlands kampioene Hazell in ’t Veld speelde een pittige partij in de finale en verloor nipt van België.

Taleeq Wallé speelde bij de volwassenen in een poule van vijf personen. Na zijn eerste twee partijen te hebben gewonnen, verloor hij de finalepartij tegen een tegenstander uit Suriname en behaalde daarmee de tweede plaats. Een resultaat om trots op te zijn.

Het open karakter van dit Nederlands kampioenschap zorgde ervoor dat ook deelnemers uit België, Verenigd Koninkrijk en zelfs Indonesië en Suriname aanwezig waren.

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…