Manyang in de prijzen op open Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 19 november boekte Manyang Den Helder succes in Leeuwarden. De laatste open Nederlandse kampioenschap pencak silat van 2022 werd afgesloten met tweemaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons.

Goud bij Tunggal

De dag begon met het onderdeel Tunggal. Dit is de internationale stijlvorm bestaand uit ongewapende en gewapende technieken. De jeugd loopt enkel ongewapend. De tienjarige Thanida behaalde voor de derde keer dit jaar de eerste plaats bij de jeugd dames. Haar doel is om aan de Olympische spelen deel te nemen zodra pencak silat een Olympische sport is. Wat een mooi streven. Met driemaal goud op het NK is ze goed op weg.

Eerte plaats Tunggal voor Thanida

Debutaten in de prijzen bij Tanding

Het onderdeel Tunggal werd opgevolgd door Tanding. Bij tanding strijden twee deelnemers tegen elkaar in gewichtsklasses van 5kg. De jeugd en junioren spelen een partij van 2×1,5 minuut, de volwassenen 2×2 minuten.

Deputant Elise (10 jaar) trapte het onderdeel Tanding af voor Manyang Den Helder. Ze werd 2e bij de jeugd dames in haar gewichtsklasse, wat een knappe prestatie.

Voor de twaalfjarige Hazell was het eveneens haar eerste wedstrijd. Met tranen in haar ogen heeft ze doorgezet en zo vocht ze zich naar de eerste plaats bij de junioren. Naast de overwinning tijdens de wedstrijden, hebben beide dames vooral ook zichzelf overwonnen, daar mogen ze trots op zijn en nemen ze voor altijd mee.

Voor alle generaties

Wensley scoort tegen België

De drieënveertigjarige Wensley stond ook voor het eerst op de mat, wat een dappere keus. Hij vocht in de open klasse en ging ervandoor met de derde plaats. Dat smaakt naar meer.

Zijn zoon Taleeq (18) speelde voor de derde keer mee dit jaar en sloot de open Nederlandse kampioenschap af met een mooie tweede plaats.

Topprestaties

Na een lange dag reden we voldaan terug naar huis. Wat een toppers. Gefeliciteerd allemaal.

De Manyang deelnemers en coaches

Internationaal karakter

De open Nederlandse kampioenschappen zijn de officiële bondswedstrijden van de Nederlandse Pencak Silat Federatie met open karakter. Dit houdt in dat ook niet aangesloten scholen kunnen deelnemen. Hierdoor is het voor België en Duitsland bijvoorbeeld ook mogelijk om deel te nemen. Zo heeft het meteen een internationaal karakter. De wedstrijden werden gehost door Satria Muda Leeuwarden. Bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar.

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…