Manyang Den Helder in de prijzen bij full-contact pencak silat

Tweemaal goud, eenmaal zilver en driemaal brons voor Manyang Den Helder afgelopen zaterdag – 29 oktober – tijdens het Open Nederlandse kampioenschap pencak silat in de full-contact categorie “tanding” te Krommenie.

Trainers mas Richard Colli en mas Wilbert van Norden zijn extra trots, voor veel beoefenaars van deze Indonesische zelfverdedigingskunst was dit namelijk de eerste tanding wedstrijd en dat gelijk op landelijk niveau bij de Nederlandse Pencak Silat Federatie.

Tweemaal goud

De finale partij van de achttienjarige Arend Pas ging gelijk op. In de derde en laatste ronde zette Arend door en dat bracht hem het goud. Debutant Yada Hasenbalg (13 jaar) speelde in de jeugd categorie bij de meisjes tegen een gelijkwaardige Purmerendse. Onze Helderse Yada overwon en ging er eveneens met het goud van door.

Zilver en brons

In de open klasse bij de junioren jongens vocht de vijftienjarige Leroy Winter zich naar een tweede plaats. De eveneens vijftienjarige Sven Engel behaalde in zijn gewichtsklasse de derde plaats. Debutanten Duncan Grootenboer (13 jaar) en Joeke van Deutekom (10 jaar) gingen ieder in hun eigen klasse ook met brons naar huis. Joeke en zijn tegenstander opende die dag de wedstrijden in Krommenie.

Mee trainen?

Deze prijswinnaars trainen elke zaterdagochtend bij de Bodyfit in Quelderduijn aan de Schootenweg 2. Iedereen is van harte uitgenodigd om een keer mee te trainen. We trainen van 10.30 tot 11.30 uur. Tot dan!

Meer Manyang Den Helder

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…