Brons voor Minouche op WK Bali

Minouche van der Hoeven heeft haar podiumplaats behaald op het wereldkampioenschap te Bali, Indonesië. Ze ging er met het brons vandoor in de categorie ’tanding’. Van harte gefeliciteerd Minouche!

Minouche wint haar partij tegen Thailand met een technical knock-out

Minouche wint haar partij tegen Thailand met een technical knock-out

Knock-out

Minouche voor haar gevecht tegen MaleisiëDe eerste partij van deze Purmerendse was niet tegen de minste vechtersland: Thailand. Minouche maakte er een korte partij van en versloeg de Thaise dame met een technical knock-out (TKO). Dit was tevens de eerste TKO op het WK! Haar tweede partij ging tegen een Maleisische. Een bekende voor Minouche: ze vocht eerder tegen haar tijdens de Open Belgium Championship. Een mooie partij en het ging gelijk op, helaas verloor Minouche op punten, maar dat leverde een respectabele derde plaats op het wereldpodium. De volgende keer heb je haar zeker. (Lees ook het interview met Minouche voorafgaand het WK.)

Live te volgen

De partijen van Minouche zijn te bekijken op onze Facebook pagina. Het Nederlands-team heeft het verder super gedaan. Ronald Goedhart werd tweede en Dang Nguyen net al Minouche derde (beide heren van Merpati Putih). Ronald Goedhart is bovendien uitgeroepen tot beste tanding-speler van het WK –  “Zijn vechtstijl is snel, hard en krachtig”, aldus wereldbond PERSILAT. Het seni-team viel helaas niet in de prijzen, maar scoorden in de categorie Tunggal wel hoogste van Europa! Alle partijen zijn terug te kijken op de Facebook-pagina van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF), die alles live heeft uitgezonden.

Ere-Kipas cadeauEre-kipas voor Minouche

[update] Deze mooie ere-kipas is namens de Manyang-familie aan Minouche cadeau gedaan. Wij zijn erg trots op haar om haar prestaties op het WK op Bali en haar doorzettingsvermogen tijdens de weg ernaartoe. Minouche was erg blij met haar cadeau!

De Manyang bedankt de NPSF voor al het harde werk met het team en de live-uitzendingen via Facebook. Hormat!

Het Nederlands team NPSF: 1x zilver, 2x brons op WK Bali 2016

Het Nederlands team NPSF: 1x zilver, 2x brons op WK Bali 2016

Foto’s via NPSF en Guru Cherry Smith van Satria Muda.

door Mas Richard

Reacties zijn gesloten.

Tags: Alle berichten…